Image

Arno Heesakkers


DEN BOSCH - Het verdriet van Brabant dat corona ons bracht is door bisschop De Korte van Bisdom Den Bosch gegoten in een boek. Dat verdriet raakt ons allemaal. Maar het boek gaat vooral over de treurnis van religieuzen in hun dubbelrol van trooster en slachtoffer.

Het verdriet van Brabant, verdriet van jong en oud, verdriet dat schrijnt in je hart of verdriet van nabije anderen. Corona heeft ons allemaal geraakt; als we er een dierbare aan verloren, omdat we een stuk van onze vrijheid moesten inleveren, omdat we ons eenzaam voelden opgesloten in het verpleeghuis of omdat we onze baan of ons bedrijf kwijt dreigen te raken.

Idee van de bisschop 

Dat verdriet dus is nu gegoten in een boek ‘Het verdriet van Brabant’. Het was een idee van bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch. Hij stelde het samen met Leo Fijen, journalist en historicus. 

Vrijdagochtend om 11.00 uur wordt het gepresenteerd bij boekhandel Heinen in Den Bosch. Daar reikt De Korte een eerste exemplaar uit aan Wim van de Donk, de scheidend commissaris van de Koning in Brabant. En aan abt Bernardus, voorzitter van de Konferentie Nederlandse Religieuzen.


Lees meer op www.bd.nl